Zhrzený postarší partner, alkohol a střelná zbraň – to nemohlo dopadnout dobře! Uplynulou středu večer se v Malém Hradisku střílelo. A na vážnosti násilného činu nemůže nic ubrat ani skutečnost, že dříve narozený muž pálil po osmnáctileté expřítelkyni z plynové pistole.

Muž se s mladinkou dívkou začal hádat a pod vlivem alkoholu ji nejdříve uhodil pěstí do obličeje. Jeho bývalá partnerka vzala nohy na ramena, chlápek však po ní z okna vystřelil, přičemž už předtím ji zbraň přiložil k hlavě. Na celém případu ale zaráží fakt, že neskončil ve vazbě...

Tohle vypadalo jako z nepovedené kriminálky! Policisté z plumlovského obvodního oddělení jeli uplynulou středu večer řešit do Malého Hradiska nahlášenou střelbu a případ domácího násilí. Zhrzený exmilenec se nejdříve drápal po mladé dívce, aby ji vyhrožoval zabitím a následně na uprchající lásku použil i střelnou zbraň. Dramatický spor musel řešit i policejní vyjednavač.

„Mezi podnapilým starším mužem a mladou osmnáctiletou dívkou, kteří bývali dříve partnery, došlo ve středu 10. března okolo jedenadvacáté hodiny ke slovnímu sporu. Rozepře se vyhrotila a podezřelý dobře mířenou pěstí uhodil dívku do tváře. Poté jí k hlavě přiložil střelnou zbraň a vyhrožoval jí zabitím. Poškozená nakonec bez fyzické újmy z domu unikla, avšak při útěku na ni podezřelý z okna ještě vystřelil,“ popsala děsivě vyhlížející událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jakmile se na místo činu dostavili policisté, k žádnému násilí už nedocházelo. Přispět k tomu měl i přítomný vyjednavač. „Muž byl bez použití donucovacích prostředků zadržen před domem a převezen na služebnu. Střelnou zbraň dobrovolně vydal. Podle prvotního ohledání se jedná o plynovou pistoli, nicméně je předmětem dalšího šetření a zkoumání, o jakou zbraň se přesně jedná,“ konstatovala Zajícová.

Oproti některým očekáváním, že zadržený muž poputuje vzhledem k závažnosti případu do vazby, byl propuštěn na svobodu. A podle všeho mu za střelbu na mladou exmilenku, byť z plynové pistole, nehrozí zrovna dvakrát přísný trest… „Muž je podezřelý z trestného činu nebezpečného vyhrožování, za který trestní zákoník stanoví až jednoletý trest odnětí svobody. Po všech provedených úkonech byl podezřelý propuštěn ze zadržení na svobodu,“ potvrdila policejní mluvčí.

Večerník kontaktoval se žádostí o komentář k případu starostu Malého Hradiska. „Nezlobte se, ale nemáte ničím podloženo, že došlo ke střelbě,“ zpochybnil vyjádření policie starosta Marian Fiedler. „Ostatně o tom pánovi, stejně jako o té dívce mám svoje mínění, ale nechci se k tomu do médií vůbec vyjadřovat,“ utnul první muž obce rozhovor.