Do posledního ledna platilo hostování plzeňské blokařky Terezy Blumentritové u volejbalistek VK Prostějov. A přesně takhle to nakonec i zůstalo, k případnému prodloužení spolupráce nedošlo.

„Pro nás bylo zásadní, jak je na tom po zdravotní stránce kapitánka Michaela Jurčíková. Terku jsme totiž přivedli na výpomoc právě místo ní po dobu, než se Míša dá do pořádku po prosincové artroskopii kolene,“ vyložil sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

„Během závěrečného lednového týdne už Míša konečně mohla naplno trénovat, a proto jsme jako klubové vedení rozhodli, že sobotní zápas na Olympu Praha bude pro Terezu posledním v našich službách. Tedy tak, jak zněla původní dohoda,“ potvrdil Čada.

Blumentritové sdělil oddílové rozhodnutí osobně právě v české metropoli s velkým poděkováním. „Terka přesně splnila to, co jsme od ní v nelehké situaci potřebovali. A řekl bych, že za daných okolností naše očekávání ještě překročila,“ pochválil ostřílený bard osmadvacetiletou střeďačku z první ligy žen.

Na mysli měl především fakt, že od začátku října netrénovala s míčem a za prostějovský tým pouze hrála utkání bez společné přípravy, neboť má časově náročné zaměstnání. „Na Terce ale tahle pauza nebyla nijak extra znát, naopak se do toho poměrně rychle dostala a odvedla pro nás solidní výkony, celkově dobrou práci. Za což jí moc děkujeme,“ zdůraznil Miroslav Čada.