To se trochu nepovedlo, ale proč z toho dělat třetí světovou? Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově, který dostal jméno Bystroušek, není zrovna rovně rostlý. Jak si Prostějované povšimli okamžitě po jeho usazení, je křivý jako šikmá věž v italské Pise. Přesně takto to rovněž pojmenovala náměstkyně primátora Milada Sokolová. Holt si při výběru letošního hlavního symbolu Vánoc na náměstí pracovníci radnice nevšimli, že jehličnan před domem v Čechovicích skutečně není zrovna nejrovnější... Ale co na tom?

 

Prostějovští radní záhy po zasezení stromu vysvětlovali, že skutečně předem nešlo odhadnout, jak moc je vánoční smrk křivý, a také to, že pracovníci FCC jsou v tom naprosto nevinně, na nerovnosti kmene jehličnanu začali Prostějované vidět i kladné stránky.

„Nechápu, že lidi neberou raději vše s humorem. To je ta dnešní doba, lidi jsou zlí a jen kritizují. Mně se náhodou Bystroušek líbí, je krásně nazdobený, a že je křivý? No a co, jsou horší věci na světě. Radujme se, jsou přece Vánoce,“ napsala do redakce Alena Horská z Prostějova.

„Ten strom je křivý stejně jako já, když jdu po dvanáctihodinové šichtě z práce domů. Ale doma mi taky nenadávají a mají mě rádi,“ rozesmál Večerník další Prostějovan Petr Labounek.

Nejlépe to ale zřejmě vystihla dáma z Prostějova, která i pokřivený vánoční smrk bere s naprostým nadhledem. „Místo toho, abychom nadávali a psali posměšné zprávy, berme tuto skutečnost jako raritu a také turistickou zajímavost! To, že v Prostějově máme křivý vánoční strom, se brzy díky sociálním sítím rozneslo po celé republice. Tak proč toho nevyužít? Třeba se do našeho města přijeli na tuto raritu podívat i lidé z dálky. Vždyť šikmá věž v Pise je také atrakce k nezaplacení,“ zavolala Večerníku Božena Navrátilová.

Tak co, budeme nakonec v budoucnu pyšní na to, že jsme na Vánoce 2021 měli v Prostějově k vidění takovou atrakci k nezaplacení?

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÉHO VÁNOCE je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 20. prosince