Kandidáti na mandáty do prostějovského zastupitelstva a samozřejmě také jejich potenciální voliči už odpočítávají další dny, které zbývají do komunálních voleb. Do otevření volebních místností zbývá už jen 54 dní!

V pátek 23. a v sobotu 24. září budou mít voliči nejen po celém prostějovském regionu možnost projevit svoji vůli a dát důvěru straně či hnutí, ovšem i vybraným kandidátům, kteří povedou toto město v následujících čtyřech letech. Jak už čtenáři Večerníku vědí, přímo v Prostějově se o hlasy voličů bude ucházet celkem deset politických subjektů.

K favoritům voleb patří hnutí ANO 2011, PéVéčko a spojenectví ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova, tedy politické subjekty, které jsou součástí stávající radniční koalice. Všechna tři uskupení už také dávno zahájila předvolební kampaň a dávají o sobě a svých cílech pro nadcházející čtyři roky vědět. Ostatní kandidující subjekty jaksi ještě prožívají dovolenkový „spánek“ a tak se případní voliči o jejich plánech zatím nedozvídají vůbec nic...

Každopádně se už během srpna dá očekávat jiná situace a boj o důvěru voličů začne eskalovat. Také Večerník postupně představí jak strany a hnutí, které vstoupí do komunálních voleb, tak i jejich jednotlivé kandidáty.

 

Podrobnější zpravodajství čtěte v aktuáním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 1. srpna