Pro ty, kteří ještě stále nevědí, jak vypadá sport zvaný korfbal, na začátek krátké vysvětlení: je podobný basketbalu, také jej hrají dva týmy proti sobě se snahou trefovat míč do košů, ale vyšších a bez odrazových desek, navíc se míč pouze přihrává házením bez driblování, na hřišti přitom zápolí ženy i muži společně.

Po představovací exkurzi můžeme hrdě konstatovat, že zrovna Prostějov patří k vyhlášeným korfbalovým baštám v České republice a částečně i na mezinárodní scéně. Díky Jiřímu Kremlovi patřil místní SK RG PV v devadesátých letech minulého století k zakládajícím klubům v ČR, od svého vzniku vždy patřil mezi tuzemskou špičku.

Největší boom však sympaticky prožívá až poslední roky, ve žhavé současnosti. To vše díky dlouhodobě skvělé výchově mládeže, čímž ergéčku v uplynulých sezónách dorostla k jedné vynikající hráčské generaci ještě druhá. A loni na jaře se společnými silami podařilo na Hanou přivést historický zisk mistrovského titulu.

Minulá sezóna sice tak suprová nebyla, dopadla „jen“ bronzově. Leč mezitím se prostějovští korfbalisté dokázali stabilně etablovat v evropském klubovém měřítku a na konci tohoto, právě startujícího ročníku extraligy dospělých ČR mohou reálně útočit na své druhé zlato. Navíc měli hned šest zástupců v české reprezentaci na výborně povedeném mistrovství světa 2023.