V září nečekaně přejeli čeští tenisté ve Valencii domácí Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko 3:0 a zaslouženě postoupili na finálový turnaj Davis Cupu do Málagy, který se bude hrát od 21. do 26. listopadu. A jelikož se vítězná sestava nemění, nominoval kapitán Jaroslav Navrátil znovu čtveřici Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek.

„Nebyl důvod něco měnit, kluci si to vybojovali všichni,“ řekl Navrátil, kterého v poslední době těší hlavně výsledky Tomáše Macháče. Po dvou vyhraných challengerech ve Francii, byl ve čtvrtfinále dvěstěpadesátky ve Stockholmu a následně postoupil i do hlavní soutěže ve Vídni.

„Věřil jsem, že se do první stovky posune. Už na to měl delší dobu,“ přikývl kapitán, kterému postupem do finále deblu ve Stockholmu s Uruguaycem Beharem udělal radost i Pavlásek. „Prohráli jen těsně s bratry Tsitsipasovými,“ připomněl Navrátil, který věří i v herní probuzení týmové jedničky Lehečky. Po skvělých výkonech na Davis Cupu totiž 31. hráče světa forma opustila. „Jirka se určitě na posledních turnajích chytí. Věřím tomu. Bude to před Davis Cupem velice důležité,“ řekl kapitán.

V Málaze čeká na Česko loňský finalista Austrálie. „Těžký zápas, ale určitě je to hratelné. Ve Valencii jsme porazili Španělsko i Srbsko. Porveme se o to,“ slíbil Navrátil před turnajem osmi týmů.