K rozšíření veřejné hromadné dopravy bylo jedním z řady témat úterního zasedání zastupitelstva města. V bodu různé se začalo hovořit o možnosti vzniku další autobusové zastávky. Ta by mohla vyrůst v Olympijské ulici nedaleko prostějovské sportovní haly Sportcentrum.

 

„Budeme jako Sportcentrum pracovat na podnětu. Je zde ale složitá dopravní situace. V některých místech by musela totiž být komunikace širší,“ uvedl radní Jan Zatloukal (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov), který je zároveň ředitelem Sportcentra. Připustil, že další problematickou lokalitou, která je spojená s DDM, je Vápenice, kde předloni vznikla nová sportovní hala. V jejím dosahu sice zastávka městské hromadné dopravy je, nicméně nastává pro rodiče problém ve chvíli, kdy mají v ulici Vápenice svou sportující ratolest vysadit. Prostě není kde…

„Pokud jde o Olympijskou ulici, je zde několik komplikací. Třeba v nutnosti vybudovat obratiště pro autobusy. Znamená to, že by muselo dojít k likvidaci části stávajících parkovacích míst a zeleně. A takové řešení by stálo nějaké peníze,“ připomněl náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Doprava, zvláště ta hromadná, pak byla během úterý velkým tématem. Kromě možnosti k oběma pobočkám Sportcentra vybudovat zastávku, resp. možnost parkování, totiž padl návrh na vznik autobusové čekárny v ulici Šárka. Starší lidé, když se schovávají před deštěm, totiž nemají při příjezdu autobusu moc šanci včas vozovku přeběhnout na druhou stranu. O tomto podnětu nicméně zastupitelé nehlasovali.