Takovou frontu turistické a informační centrum (TIC) fungující v prostějovské radnici dlouho nezažilo. Minulé pondělí do něj zamířily davy lidí žádat o jednorázový pětitisícový příspěvek na dítě. S některými z nich se zaměstnanci museli domluvit na jiný z následujících dní.

 

Turistické informačním centru v prostorách prostějovské radnice kromě propagačních materiálů pro návštěvníky města nabízí také službu Czech point. A právě zde mohli lidé od začátku uplynulého týdne žádat o příspěvek 5 tisíc korun na dítě.

Už od pondělí 15. srpna se tak tvořily dlouhé fronty. Přestože zájemce odbavovaly dvě přepážky, nebylo možné uspokojit všechny. Zatímco dopoledne to ještě šlo, hlavní nával přišel po obědě. „Pracoviště Czech pointu v pondělí obsloužilo celkem třiapadesát klientů, celkový počet příchozích byl ovšem vyšší. S ostatními jsme se domluvili na konkrétním čase v následující dny,“ informovala Večerník zaměstnankyně centra.

Konečný stav příchozích měl být hned první den 160. Během celého týdne tuto formu žádosti nakonec v TIC zvolilo zhruba 190 osob. „Největší zájem kromě pondělí byl ještě ve středu. Lidé totiž mají zafixováno to, že se jedná o úřední den,“ vysvětlila nám pracovnice TIC.