Tragický případ, o kterém jsme informovali v minulém vydání, má ještě jeden zásadní dovětek. Večerník totiž zjistil, že sedmadvacetiletá žena, která v pondělí 1. února ukončila svůj život skokem z balkónu v sedmém patře panelového domu v ulici Jana Zrzavého v Prostějově, se v červnu roku 2015 dopustila závažného zločinu.

Někteří Prostějované možná ještě mají v paměti krvavé napadení v ulici A. Slavíčka. Ano, tatáž mladá žena tenkrát pobodala v bytě svoji spolužačku a třemi bodnými ranami jí způsobila závažná poranění!

Těžko říct, co sedmadvacetiletou K. M. vedlo k tomu, že během předminulého pondělí ve večerních hodinách spáchala sebevraždu. Možná ji hryzalo svědomí, to už se ale dnes nedozvíme. Pravdou je, že tato mladá žena v červnu 2015 navštívila v bytě panelového domu v ulici A. Slavíčka v Prostějově bývalou spolužačku. A návštěva dopadla hrůzostrašně! „Byla to věc, která postihla naši dceru a výrazným způsobem ovlivnila život celé rodiny. Stalo se to v bytě, ve kterém naše dcera bydlela společně s nemocnou babičkou, o kterou se stará. V onen osudný den, v úterý devátého června, u dveří nečekaně zazvonila její bývalá spolužačka, kterou už sedm let neviděla. Přišla prostě na návštěvu s tím, že pořádá sraz třídy a jestli by dcera přišla. Nikdo neví, proč ji z ničeho nic začala bodat nožem! Stalo se tak nečekaně, zákeřně a zezadu! Je to pro nás strašný šok, ta spolužačka neměla vůbec žádný motiv ublížit dceři, vždyť se tak dlouho neviděly,“ uvedla Večerníku před šesti lety matka pobodané dívky. Ta krvavý útok tehdy dvaadvacetileté K. M. přežila, lékaři jí po opakovaných operacích život zachránili.

Soud K. M. hned po spáchání pokusu o vraždu 9. června 2015 vzal do vazby, ovšem tehdy mladinká dívka nikdy vězením potrestána nebyla! „Pokud si dobře vzpomínám, tato mladá žena byla zbavena obvinění a celé trestní řízení bylo zastaveno pro její nepříčetnost. Bylo však na ni uvaleno ochranné opatření ve formě ústavní léčby. Co vím, tak nějaké tři nebo čtyři roky pendlovala mezi psychiatrickou léčebnou v Kroměříži i Šternberku,“ sdělil Večerníku okresní státní zástupce Ivo Černík, který tehdy před šesti roky celý případ dozoroval.

Policie v současnosti stále ještě prověřuje všechny okolnosti, které vedly „krvavou řeznici“ K. M., jak ji před šesti lety nazývali zejména příbuzní oběti, k sebevraždě. Ať je to ale, jak chce, tragický případ má ještě tragičtější dohru...