Zimní příprava je v plném proudu, totéž ale také platí o tvorbě kádru na jarní část sezóny. 1.SK Prostějov už má několik prvních jistot po odchodu dvojice Filip Mucha a Filip Žák do Teplic. Několik otazníků však nadále zůstává. Do čtvrtého týdne přípravy tak tým jde stále ještě nekompletní, nerozlouskla se totiž třeba otázka nového útočníka.

Tým eskáčka má za sebou křest ohněm v podobě utkání s Karvinou. Mužstvo se neprezentovalo špatně, se soupeřem drželo krok. Zápas s Karvinou byl ale nejen důležitou zkouškou hry svěřenců Daniela Šmejkala, zároveň mohlo jít také o poslední zápas pro hráče na testech. Což se v jednom případě potvrdilo. „Libor Pernica po testu odchází zpět do Slovácka. Vít Nemrava naopak zůstává, tam jsme se Slováckem domluvení. Zůstává také Michael Honig a Dominik Kříž. A samozřejmě by měl ještě někdo přijít. Hráči ale vesměs odjíždí s ligovými celky na soustředění,“ uvedl sportovní ředitel 1.SK Prostějov Ladislav Dudík.

V uplynulém týdnu se pak k týmu přidal další jeden hráč, středopolař. „Trénuje s námi Dominik Skopal z Kozlovic, to je nadějný dorostenec, ještě ročník 2003. Ale spíš je to pro nás takový výhled do budoucna. Jedná se o středního, běhavého záložníka. Šikovný kluk, ale získává zatím spíše ostruhy,“ pověděl Ladislav Dudík o nové tváři v eskáčku. S Kozlovicemi už nedávno Prostějov spolupracoval, právě tam totiž odešel krajní obránce Milan Kadlec, který se na podzim neudržel v sestavě 1.SK Prostějov.

Větší problém než ve středu pole ale řeší tým dlouhodobě v útoku. Útočné řady se trvale nedaří doplnit. Jednou z možností bylo posílení o Marka Červenku z Vlašimi. To se ale nekoná. „Červenka je pořád ve Vlašimi. Měl jet někam na zkoušku do Irska. Tam se to zatím utlumilo. Měli jsme zkoušet ještě hráče z Karviné, bohužel ale musel odjet s Karvinou na soustředění,“ řekl Ladislav Dudík. Náhrada za Filipa Muchu se tak zatím nenašla, vepředu tak v rámci zimní Tipsport ligy nastupuje duo Koudelka–Bartolomeu. Ani v jednom případě se nejedná o typického útočníka, přestože oba hráči patří v eskáčku k tomu nejlepšímu směrem dopředu. „Vyložený útočník jako náhrada zatím ale bohužel není,“ konstatoval Ladislav Dudík.