Už více než dva miliony korun zaplatili řidiči projíždějící Prostějovem na pokutách za nepřiměřenou rychlost. Během více než tří měsíců činnosti stacionárních radarů na měření rychlosti bylo zadokumentováno 2 352 přestupků! To je opravdu dost...

Začátkem října byl uveden v činnost radar v Brněnské ulici, zařízení na měření rychlosti se pak přesunulo do Dolní ulice a následně také na nějaký čas do Olomoucké ulice. „Jen do konce roku 2021 projelo okolo těchto radarů na třech místech v Prostějově 520 719 vozidel, z toho 2 352 řidičů jelo vyšší rychlostí, než povolují pravidla. Jejich přestupky byly okamžitě předány správnímu orgánu k řešení,“ uvedl Libor Šebestík, ředitel Městské policie Prostějov. 

Při průměrné pokutě 1 000 korun lze tedy vyvodit, že do městské pokladny už přiteklo přes dva miliony korun. „Musím odmítnout tvrzení, že jsme měření rychlosti v Prostějově zavedli kvůli tomu, abychom plnili městskou kasu. Radary jsou tu kvůli bezpečnosti. Když řidiči, který nerespektuje „padesátku“ ve městě přijdou jedna nebo dvě složenky na zaplacení pokuty, je to pro něj výstraha a příště si dá určitě větší pozor,“ míní náměstkyně primátora pro dopravu v Prostějově Alena Rašková.