Výdaje za nový školní rok

Už za pár dní se čeští školáci a studenti vrátí po letních prázdninách zpět do škol. I letošní začátek školního roku bude znamenat pro mnohé rodiče pořádnou zátěž pro jejich peněženky. Nejedná se jen o nákup nezbytných školních pomůcek, rodinné rozpočty zatíží i platby za kroužky, oblečení či elektroniku… I tak to vše vyjde na několik tisíc korun.

Hypermarkety, ale i on-line obchody aktuálně nabízející výbavu školáků potřebnou vždy na začátku září. Jak výdaje na školní potřeby, přezůvky, kroužky a další vybavení ukočírovat, aby vám nevyluxovaly peněženku?

Nakupujte průběžně

Platbám za školní obědy, družinu či kroužky se sice nevyhnete, ale školní potřeby, bez kterých se váš potomek neobejde, můžete nakupovat s předstihem třeba už před prázdninami nebo v jejich průběhu. Vyhnete se tak jednorázovému náporu výdajů ochromujících váš domácí rozpočet.

Pátrejte po výhodných nabídkách

Pokud patříte k rodičům nechávajícím nákupy věcí do školy na poslední chvíli, tak právě pro vás na sklonku prázdnin pořádají prodejci akce s názvem „Back to school“. V rámci této akce na školní potřeby můžete narazit na zajímavé slevy nebo zvýhodněné ceny balíčků pro školáky. Opět ale platí, že ne každá nabídka, která se zdá neodolatelná, taková skutečně je. Proto si před nákupem vždy ověřte, jak si u daného produktu stojí konkurence. Třeba se vám tak podaří nakoupit ještě výhodněji.

Využijte vlastní kreativitu

Děti neumí být příliš imunní vůči aktuálním trendům, což obchodníci velmi dobře vědí. Když má spolužák nějakou novou moderní věc, bude po ní váš potomek pravděpodobně toužit také. Jenže za pár měsíců může být in zase něco jiného. Proto se snažte nepodlehnout diktátu aktuálních trendů. Namísto toho, pokud máte trochu nadání a kreativní duši, vytvořte dítěti vlastní originální doplňky. Váš potomek vám s tím může pomoci a můžete tak strávit čas při společné aktivitě.

Nepřehánějte to

Každý chce pro své dítě to nejlepší. Školní batoh nebo aktovka, výtvarné potřeby, penál, sešity a obaly, psací a rýsovací potřeby, desky, láhev na pití, boty na cvičení… Je toho zkrátka spousta. To ale neznamená, že je nutné vykoupit celé papírnictví. Nákup školních potřeb rozložte do několika fází a začněte s těmi nejdůležitějšími položkami. Ty méně důležité pak můžete dokupovat, až se školní rok rozběhne. Uvidíte také, že některé věci nakonec ani nebudou potřeba.

 

Tematická strana PROSTĚJOVSKO a  ZPÁTKY DO LAVIC vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 23. srpna