Jestřábi mají za sebou něco přes třetinu zápasů v sezóně 2021/2022. A už nyní se dá říct, jestli se jim daří, nebo nedaří. Paradoxní je, že dojem je nakonec horší, než by se podle čísel mohlo zdát.

Mužstvo je aktuálně sedmé, což je zhruba to, co se od něj očekávalo a žádalo. Navíc je i přes poslední porážky stále nedaleko špice soutěže, na kterou tak nadále Jestřábi mohou zaútočit. Právě konec října a začátek listopadu však ukázaly i temnější stránky Prostějova. A nakonec dokázal přelom desátého a jedenáctého měsíce do určité míry smazat a zhoršit jinak dobrý dojem z počínání týmu.

Proč? Zejména ze dvou důvodů. Zaprvé skončila unikátní vítězná série na kluzištích soupeřů. Tým vyhrál sedmkrát, pak ale padl se Slavií. A znovu v Sokolově. Zatímco pak po utkání se Slavií byl trenér Totter nespokojený a smutný, po neúspěchu v Sokolově byl přímo rozzlobený. Těžko se tomu divit. Prostějov nevyužil psychologického momentu, kdy převrátil rychle vedení na svou stranu. Hned vzápětí o něj totiž přišel a nakonec bral jen bod.

Přesto však stále platí, že Prostějov má kvalitní, ofenzivně laděný tým, který může pomýšlet i na vyšší než sedmé místo. To je sice příčkou, na které už se dá stavět. Jestřábi však mohou v letošní sezóně, kdy se opět některým z favoritů tolik nedaří a jasný lídr po ztrátách Třebíče už taky bude chybět, pomýšlet výš. Mnohem výš.