Větší zápas v rámci sezóny pro oba celky nenajdeme. Otaslavice a Brodek u Prostějova, dvě mužstva, která se velmi dobře znají a mají to k sobě, co by kamenem dohodil. K tomu mají i spojenou mládež a pravidelně to tak vře nejen na hřišti, ale v minulosti často i v hledišti.

Na domácí půdě „Metle“ slovo porážka příliš neznají a v posledních dvou letech byly nejlepší v tomto ohledu v rámci I.B třídy Olomouckého KFS. Brodek jako loňský nováček byl naopak s venkovní bilancí hodně nespokojen. V sobotním odpoledni se však tyto zavedené pořádky měnily a po výhře 2:3 se ve 3. kole skupiny „A“ radoval hostující tábor.

 

Stav před výkopem

Na to, že se jednalo o derby, tak na obou stranách museli trenéři řešit určité změny v sestavě. Domácím scházela dvojice stabilních členů základní sestavy Chvojka a Drmola, což se ukázalo jako velká ztráta. Na opačné straně zase chyběl Harazin, kde jeho místo na středu zvládli hosté vyplnit. K tomu nebyla k dispozice ani nová akvizice Doležel.

 

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jiří HON – TJ Sokol Otaslavice:

„Těžké hodnocení. Myslím si, že v prvním poločase to bylo vyrovnané utkání, které nabídlo spíše boj o střed hřiště než exkluzivní fotbal. Nám se podařilo jednu pěknou šanci využít a šli jsme tak do vedení. Na začátku druhé jsme měli přidat další branku, která by utkání nejspíš zlomila. Poté soupeř srovnal po pěkné ráně. Dobře jsme na to reagovali a přidali další branku, jenže o chvíli později bylo zase srovnáno. Pak už to vypadalo, že zápas dospěje asi i k zasloužené remíze, ale potopily nás individuální chyby. Soupeři jsme tak darovali vítězství.“

Petr MATYS (vedoucí mužstva) – Sokol Brodek u Prostějova:

„Ve venkovních zápasech se pomalu zlepšujeme a chtěli jsme to potvrdit i v Otaslavicích alespoň herně. To si myslím, že se nám podařilo, ale musím taky uznat, že domácí si umí vynutit chyby. Kvůli jedné takové jsme šli do kabin s jednobrankovou ztrátou. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a po krásné akci Grulicha s perfektní střelou se nám povedlo srovnat. Od té chvíle si myslím, že se nám povedlo lépe nahradit chybějící hráče než soupeři. I přes obdrženou branku jsme dokázali zápas otočit a dovést do vítězného konce. Kluky musím pochválit za touhu po vítězství, ale musíme ještě zapracovat na chybách v obranné fázi, ke kterým nás soupeř donutil.“

 

I.B třída Olomouckého KFS, skupina „A“ - 3. kolo

TJ Sokol Otaslavice – Sokol Brodek u Prostějova

2:3 (1:0)

Sokol Otaslavice (4-4-2, oboje zprava)

Sika

Ruszó

Maňák

Smékal

L. Kaláb

T. Hon

Vogl

Dreksler

Gerneš

M. Kaláb

M. Hon

Branky: 32. Vogl, 58. M. Kaláb

Střely na branku: 6

Střely mimo branku: 6

Rohové kopy: 3

Žluté karty: ---

Střídání: 46. Urbánek za Drekslera, 81. Krejčí za M. Hona

Trenér: Jiří Hon

Sokol Brodek u PV (4-4-2)

Marek Mudrla

Zatloukal

Němec

Bureš

Kediulych

Dvořák

Matoušek

Grulich

Kordzik

Janura

Martin Mudrla

Branky: 54. Grulich, 61. Dvořák, 86. Janura

Střely na branku: 7

Střely mimo branku: 5

Rohové kopy: 3

Střídání: 46. Nehera za Martina Mudrlu, 67. Zbořil za Matouška

Žluté karty: ---

Trenér: Petr Matys

Rozhodčí: Slota – Koníček, Bažant

Diváků: 269