Dva zápasy mají před sebou po polovině ledna hokejisté Prostějova. V obou případech se jedná o venkovní utkání. Ve středu se Jestřábi předvedou v Třebíči, v sobotu naopak vyráží Prostějov do Frýdku-Místku. Středeční zápas začne v 17.30 hodin, sobotní v 17 hodin.

Horácká Slavia Třebíč znovu zažívá povedenou sezónu. Už v té předchozí se dlouho prala o první příčku. Nakonec ji Horáci neuhájili. V aktuálním ročníku ale mohou navázat, mužstvo se trvale pohybuje v první trojici týmů. Po víkendu je mužstvo dokonce první. Spolu se Vsetínem má trvale nejlepší formu. V posledních týdnech Třebíč porazila Jihlavu, Vsetín i Porubu, tedy všechny hlavní aspiranty na baráž. Třebíč má aktuálně nejlepší obranu, stejně jako oslabení a přesilovky. Přispívají k tomu mnozí hráči Třebíče. Tým může vsadit třeba na body Martina Dočekala, který zažívá skvělou sezónu. Totéž platí o Ladislavu Bittnerovi, který patří nadále mezi nejlepší střelce soutěže. Dobře jim sekundují Matěj Psota nebo zkušení hráči Michal Vodný a Miroslav Holec. V obraně pak vládne Lukáš Forman, a především předsezónní posila Antonín Bořuta útočí dokonce už na třicet kanadských bodů. Stálicí v bráně Horáků je Pavel Jekel.

Poměrně slušnou formu má také Frýdek-Místek. Tým, který se pohybuje okolo desátého místa. Rysi mají za sebou několik těžkých mačů. Vesměs je ale zvládli se ctí. Největší úspěch si tým připsal minulou středu, kdy Porubu vymazal poměrem 4:0. Frýdek-Místek se i díky těmto třem bodům dál bije reálně i o „šestku“, zatímco v minulém ročníku se dočkal pouze předkola play-off. Celkově má tým solidní oslabení, zato nepříliš dobré přesilovky. V zápasech oproti soupeřům často střílí málo. Přesto je s počtem vstřelených branek nad průměrem soutěže. Pokud se podíváme na kádr, zjistíme, že v něm je hned několik zajímavých hráčů. Nejzkušenějším je útočník Vladimír Svačina, který tu a tam hraje i za Třinec, nastřádal už stovky ligových zápasů. Dobré jméno už si i díky působení ve Frýdku-Místku udělal i produktivní Oskar Haas. Totéž platí o Alanu Lyszczarczykovi, který ale nezažívá takové bodové hody jako v minulém ročníku. V týmu se mihl i bek Třince Jan Jaroměřský. A nově získal trejdem za Vlastimila Dostálka zlínského obránce Daniela Gazdu. V bráně zatím čarují Vojtěch Mokry a Patrik Švančara, kteří dostávají prakticky stejný prostor a mají úspěšnost zákroků přes 93 procent.