O půlnoci 31. ledna skončilo v českém hokeji přestupové období. Některé týmy v Chance lize i extralize ještě narychlo doplňovaly, další měnily. Dostalo se i na útočníka Antonína Honejska, odchovance Prostějova. Současných hokejistů Jestřábů se ale nijak konec přestupního období nedotkl.

Trenérský štáb v minulých týdnech mluvil o tom, že by rád posílil o jednoho útočníka. K tématu se pravidelně vyjadřoval kouč Aleš Totter. „Útočníka určitě přivedeme, ale čekáme. Máme tam více možností. A ještě je pár dní na uzavření. Budeme čekat do poslední chvíle, aby to pro nás bylo co nejlepší,“ uvedl například po polovině ledna trenér prostějovských hokejistů. Nakonec ale k doplnění kádru nedošlo. Do play-off tak Jestřábi půjdou se dvěma brankáři, osmi obránci a třinácti útočníky.

Důvody objasnil sportovní manažer klubu a asistent trenéra Ivo Peštuka. „Nakonec jsme s týmem nehýbali. Chtěli jsme jej doplnit, ale takoví hráči, které by trenéři a majitel chtěli, na trhu nebyli,“ uvedl Ivo Peštuka. A dodal: „Takový tým si trenéři u nás vybrali. Klukům věříme, že situaci zvládnou. A že se dostanou v play-off co nejdál,“ řekl Peštuka. Klub takto postupoval i na konci loňského přestupového období. Tehdy však měl k dispozici o dva útočníky víc.