Pauza mezi sezónami v lukostřelbě není dlouhá. Z terénní se totiž velmi rychle přechází na lukostřelbu halovou. A aktuální ročník je v plném proudu, závody mají za sebou také v Kostelci na Hané. Zdejší lukostřelecký Sokol zval na závody napříč kategoriemi od mužské až po děti.

 

A uspěl, pozvání řada střelců vyslyšela. „Byla dobrá účast, plná sportovní hala. Měli jsme sedmašedesát střelců z patnácti oddílů. Byl to vcelku úspěch,“ pochvaloval si klání předseda oddílu Jiří František.

Nejlépe obsazená byla mužská kategorie v reflexním luku, kterou ovládl prostějovský Josef Křesala, který trvale patří mezi nejlepší české lukostřelce. Těsně za ním skončil Adam Li z Olomouce, následovaný stejně tak jiným prostějovským střelcem Michaelem Robou. Dařilo se i dalším závodníkům z regionu, Zdeněk Zapletal vyhrál kategorii seniorů, Václav Vybíral juniory a Eliška Novotná juniorky. Zajímavostí je, že hned čtyři z pěti kadetek pochází z Prostějovska: Zita Pechanová reprezentující Prostějov a dále kostelecké Pavlína Rozehnalová, Julie Novotná a Barbora Palánková. „Dorazilo hodně dětí. Myslím si, že to dopadlo dobře. Celkově jsem byl spokojený se sportovní úrovní. Dosáhlo to obvyklého standardu akcí TJ Sokol Kostelec na Hané,“ uzavřel František.