Nové prostory školky předvedou tento pátek 17. února v Mořicích. V 16.00 hodin zde dojde ke slavnostnímu otevření opravené budovy. Obci se na rekonstrukci školky podařilo sehnat necelých sedm milionů korun. Budova z roku 1973 prošla kompletní rekonstrukcí.

„Stavba proběhla v termínu, první dva týdny v lednu se odstraňovaly drobné vady a nedodělky. Od poloviny ledna prochází školka zatěžkávací zkouškou a v polovině února dojde na slavnostní otevření,“ potvrdil starosta obce Tomáš Pavelka.

Slavnostní otevření bude velkou událostí, přijede například senátorka Jitka Chalánková nebo místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová. „Je zima, tek se nechceme moc zdržovat venku. Uvnitř budou mít děti krátké vystoupení. Personál školky bude rozmístěný po celé budově tak, aby s komentáře

m předvedl, jak jednotlivé místnostmi fungují a jak se s nimi pracuje,“ prozradil starosta Mořic. „Školka má v každém patře hlavní třídu. V prvním patře je lehárna a prostor pro pohybové aktivity, dále hudební koutek. Dole je učebna, které se říká výtvarka,“ uvedl Tomáš Pavelka.

Mateřská škola dostala zčásti nové vnitřní vybavení, dále došlo na úpravy tříd, zázemí pro zaměstnance nebo sociální zařízení. V obci jde v krátké době o druhou velkou investici do školní budovy. Loni totiž skončila přeměna někdejší školy na byty.