Je to pravidelná událost, jež každoročně patří k období krátce před zahájením nového soutěžního ročníku. Většinou necelé dva týdny před startem volejbalové extraligy žen ČR probíhá v jednotlivých klubech oficiální týmové fotografování, letošek samozřejmě nebyl žádnou výjimkou.

Volejbalistky VK Prostějov tentokrát absolvovaly tuto tradiční proceduru s mírným nádechem slavnostní události v úterý 26. září dopoledne ve své domovské hale Národního sportovního centra PV. Jako obvykle se o vše postarali fotograf s asistentkou vyslaní Českým volejbalovým svazem, naplánovaná akce pěkně odsýpala bez nejmenších komplikací.

Sehraná dvojka poměrně rychle nachystala veškeré potřebné propriety a hned se šlo na věc. Nejprve se pořizovaly individuální snímky s balónem i bez všech členek hráčského kádru a členů realizačního týmu, následně přišel na řadu jako vždy vrchol – kolektivní foto celého družstva.

Zaujmout správné pozice a dát dohromady optimálně složenou formaci pokaždé dá trochu práce, ale za pět minut bylo i v tomto případě hotovo. Informačně doplňme, že z hráček chyběla jen Klára Faltínová mající individuální tréninkový program po jarní operaci nohy a z realizáku nebyl přítomen pouze jeho nejstarší člen, lékař Jan Horna. Jinak bude letos týmový obrázek A-družstva vékáčka kompletní.

 

Vše podstatné před startem UNIQA EXTRALIGA ŽEN najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 2. října