K velkým komplikacím v dopravě došlo minulé pondělí na dálnici D46 ve směru z Olomouce do Prostějova. U Olšan havaroval řidič kamionu a svůj návěs převrátil přes svodidla a půlku jízdního pruhu. Večer byla celá dálnice uzavřena na pět hodin, neboť bylo prováděno vyproštění vozidla i překládka nákladu.

„O půl jedné odpoledne jsme přijali oznámení o havárii nákladního vozidla na devětadvacátém kilometru dálnice D46 mezi Olomoucí a Prostějovem. Pětatřicetiletý řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil ve směru na Prostějov rychlost stavu a povaze pozemní komunikace, vyjel s vozidlem nejprve vpravo mimo dálnici a následně zpět na vozovku, kde převrátil návěs na středová svodidla,“ popsal kolizi Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím že řidič nebyl při nehodě zraněn a dechovou zkoušku měl negativní. „Policisté mu na místě udělili pokutu příkazem na místě.“

Jak ale vzápětí dodal, problémy na dálnici poblíž Olšan u Prostějova tím ani zdaleka neskončily. Až do večerních hodin byl provoz veden jedním pruhem, pak byla dálnice uzavřena na delší dobu celá! „Z důvodu vyproštění a přeložení nákladu havarovaného nákladního vozidla byla od dvacáté hodiny zhruba po dobu pěti hodin naplánována uzavírka dálnice D46 ve směru z Olomouce na Prostějov, a to v úseku mezi třiatřicátým a šestadvacátým kilometrem. Řidiči jedoucí na Prostějov museli sjet po exitu na Olšany u Prostějova a dále vedla objízdná trasa obcemi Čelechovice na Hané, Smržice a Držovice. Zpět na dálnici pak mohli najet až na exitu Držovice,“ popsal mluvčí krajské policie s tím, že provoz na dálnici nebyl nijak ovlivněn a omezen.