To jsou věci... Jedete si takhle po rondelu a vrazí do vás jiné auto, které vám nedá přednost. Vina? Ta je jednoznačná, jenže to byste nesměli být za volantem pod vlivem alkoholu! A přesně tento případ se stal počátkem uplynulého týdne na kruhové křižovatce v Olomoucké ulici. Policisté tak viní z přestupku i šoféra, který byl při nehodě bez viny. Ovšem „nadýchal“.

V pondělí 7. prosince po osmé hodině došlo na okružní křižovatce ulic Olomoucká, Konečná a Za Olomouckou k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. „Sedmašedesátiletá řidička Citroënu do křižovatky vjela z nákupní zóny a nedala přednost devětačtyřicetiletému řidiči Škody Octavie jedoucímu od Držovic. Ke zranění osob nedošlo, výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun,“ popsal průběh nehody František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Na první pohled by se zdálo, že je vina na nehodě jasná. Jenže případ měl zajímavou dohru!

„Alkohol u řidičky Citroënu policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U řidiče Octavie však zkouškami změřili hodnoty 0,23, 0,18 a 0,17 promile alkoholu v dechu. Z přestupků podle zákona o silničním provozu jsou tedy podezřelí oba účastníci nehody,“ konstatoval Kořínek s tím, že přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.