Bylo tomu tak ještě za časů HC Prostějov, tedy v dávné minulosti, kdy ve městě fungovala hokejová třída. Poté však přišla dlouhá, předlouhá pauza. Až před více než rokem projekt vzkřísil klub SK Prostějov 1913. A po dohodě se základní školou Dr. Horáka založil hokejovou třídu. Jak nyní oddíl oznámil, počítá se s ní dál.

 

„Chceme návazně pokračovat rok od roku, aby každá další první třída byla hokejová. Aby se automaticky počítalo s tím, že když děti hrají hokej, tak by šly do sportovní třídy se zaměřením právě na lední hokej,“ ujistil předseda klubu Marek Černošek. Ten také popsal, jaké jsou dosud zkušenosti s fungováním hokejové třídy. „Tento školní rok pochopitelně nebyl úplně ideální, ale zůstávají veskrze pozitivní pocity. Vše fungovalo tak, jak jsme si to nastavili. Děti se odučily, naobědvaly, autobus je odvezl, potrénovaly a vyzvedávali je rodiče,“ kvituje Černošek.

Hokejové eskáčko přitom chce nabídnout svým školákům víc. „Máme rozšířený program, v momentě, kdy bude postavené zázemí, chceme ho naplno využít. Děti, když odjedou ze školy, budou po obědě a potrénují na ledě, tak budou mít další program v zázemí a v tělocvičně. A pokud se nám to podaří zajistit, byla by tam v případě zájmu i výuka angličtiny,“ předkládá některé novinky šéf SK 1913. Klub pak například nabízí i jednu hodinu plavání týdně navrch.

Nyní doufá, že se třídu podaří naplnit. Už jen proto, že v prvních letech existence klub bojoval s počtem hráčů v některých věkových kategoriích. „Byli bychom rádi, aby se přihlásilo co nejvíce dětí. Nelpíme na přesném počtu, ale čím víc, tím lépe,“ vyjádřil se Marek Černošek.

Jako hlavní přínos vyzdvihuje to, že děti spolu tráví více času. Ale pozitiv je podle něj více. „Děti tráví více času v kolektivu, dá jim to daleko víc. Odmalička je zde kladen důraz na propojení vzdělání a sportu. A je tu pomoc rodičům, kdy má jejich dítě program od rána až do odpoledních hodin,“ hlásí.

Přihlášky do třídy řeší ředitelka školy Martina Rubáčová. Hokejové třídy bude trénovat kouč Mikuláš Mihňák.