Jestřábi mají za sebou čtvrté venkovní vítězství. K dalšímu utkání nastoupí parta kolem kapitána Martina Nováka na domácím ledě proti Kadani. Trhačům, stejně jako v uplynulých sezónách, stále patří poslední místo prvoligové tabulky. K lepším výkonům jim zatím nepomohl ani bývalý trenér reprezentace Vladimír Růžička.

Zápas v Šumperku byl napínavý a musely jej nakonec rozhodnout až nájezdy. V těch si lépe vedli svěřenci trenéra Tottera, když se trefil Rudovský a Jelínek. Z ledu krajského rivala tak Hanáci vezli další body. „V první třetině jsme neproměnili hodně šancí a nehráli jsme tak kompaktně. Ve druhé jsme se začali zlepšovat v osobních soubojích a byli jsme více na puku. Bohužel nám museli odstoupit nějací útočníci, takže jsme to museli hodně přeházet. Poté se nám povedla skvělá pasáž ve druhé třetině, kdy jsme otočili zápas a hlavně jsme využili dvojnásobnou přesilovku. Myslím, že soupeř následně zaslouženě vyrovnal a utkání skončilo remízou. V prodloužení byl Šumperk lepší, ale zachránil nás Ondra Bláha a dostali jsme šanci v nájezdech, kde jsme byli zase lepší my a bereme skvělé 2 body. V sobotu se opět těšíme na skvělé fanoušky a věřím, že si půjdeme pro čtvrtou výhru v řadě!“ hodnotil hlavní trenér Aleš Totter výhru nad Draky. Aktuálně se Jestřábi nacházejí na 5. příčce se 14 body ze 7 zápasů.

Sobotním soupeřem Hanáků bude Kadaň. Týmu z Ústeckého kraje pod vedením Vladimíra Růžičky paří 17. - poslední místo prvoligové tabulky, stejně jako v předchozích sezónách Chance ligy. Z osmi utkání nezískali ani bod a mají skóre 15:39. Před středečním zápasem se Sokolovem přivedli kadaňští hned tři nové posily. Obranné řady doplnili Daniel Kabelka, Kryštof Červenka a Denis Zeman. Utkání se Kadani nejprve dařilo, až v 51. minutě se sokolovští dostali do vedení, které si udrželi. Kádr Kadaně zaznamenal před novým ročníkem velké změny. Odešli třeba Seemann, Chlouba nebo Trefný. K týmu naopak přišli Štochl, Zorko nebo kanadští bratři Heffernanovi, kteří v uplynulých zápasech bodovali. Za bratry Heffernanovými je na třetím místě tabulky statistik Matěj Zabloudil, kterého prostějovští fanoušci dobře znají. V úvodním zápase nastoupil v brance Šimon Zajíček, který má vyřízené střídavé starty z extraligového Litvínova. Konkurenci do branky přišel zvýšit ruský brankař Alexei Trifonov, který se ale při druhém startu v dresu Trhačů zranil. V utkání se tak do branky Kadaně postavil už i Adam Horák z Energie.