Nedávno dokončený severní obchvat byl pouze začátek! Agentuře Hóser se podařilo zjistit, že vedení Prosstějova plánuje celé město obkroužit obří kruhovou křižovatkou, která by se měla stát vůbec největším rondelem světa. Mnozí nápad vítají, jiní mají obavy, aby se jim z věčného kroužení nezamotala hlava.

Obří rondel by měl vytvořit dokonalý kruh, který by se zastavěné části města dotkl pouze na okraji Domamyslic, Vrahovic a Žešova. Jen těsně se přitom vyhne Smržicím, Bedihošti i Kralicím na Hané. Z něj se pak lidé budou moci dostat do centra města po důmyslné soustavě dalších kruhových křižovatek.

„Musím přiznat, že jsme se při jejich projektování nechali inspirovat vilou našeho předního experta na migranty, dopravu a vše ostatní Tokia Domamury,“ prozradil prostějovský zastupitel Paolo Nomihosu zvolený za hnutí Východ. Někteří lidé nápad vítají. „Kdo chodí rád na hody, musí vidět, že ty kolotoče jsou čím dál dražší. A tady se budou lidé točit skoro zadarmo!“ pochvaloval si jeden z Prostějovanů.

Objevily se však i kritické hlasy. „Než se s autem protočím z práce domů, tak už se mi bude točit hlava tak, že už nebudu tušit, kam vlastně jedu,“ namítal Jan Tleskač. Pozemky na výstavbu obřího rondelu by měly být vyvlastněny zhruba za týden, stavět by se mělo začít hned, jak budou peníze, tedy bezprostředně poté, co prostějovská radnice prodá Národní dům. 

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince