Příště si snad už dá větší pozor... V nemocnici skončila jízda 22letého řidiče, který havaroval minulou středu 9. února večer na silnici mezi Přemyslovicemi a Pěnčínem. Za nehodou zřejmě stála příliš vysoká rychlost a málo nasbíraných zkušeností.

 

Koordinace rukou a nohou, tedy šlapáním na pedál a ovládání volantu dělá zjevně velké problémy mladíkovi ve voze Volswagen Scirocco. Buď nedával pozor nebo v autoškolo zapomněli vysvětlit, že i průjezd zatáčkami má jisté limity. A že do zatáčky nemůže vjet takovou rychlostí, jakou se hnal po rovném úseku...

„Pravotočivá zatáčka vynesla jeho vůz vlevo mimo silnici. Následně přední částí vozidla narazil do náletových křovin, které dopomohly k tomu, že se auto převrátilo na střechu,“ popsala karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Řidič, jenž nebyl pod vlivem alkoholu, se při nehodě zranil a z místa byl posádkou rychlé záchranné služby převezen do prostějovské nemocnice. „Hmotná škoda byla předběžně stanovena na sto tisíc korun,“ přidala Zajícová.