Ve španělské Marbelle vstoupí do evropské části antukové sezóny aktuálně nejlepší domácí tenisté a členové TK Agrofert Prostějov Jiří Veselý a Jiří Lehečka. Na challengeru s dotací 134 920 amerických dolarů narazí na skvělou konkurenci. V soutěži se představí například Dominic Thiem, vítěz US Open a trojnásobný grandslamový finalista. Rakušan se na kurty vrací po zranění, které mu nedovolilo hrát dlouhých devět měsíců.

„Chci se dostat do kontaktu se soutěžním tempem a věřím, že toto je správná cesta, jak začít. Vím, že bude nějakou chvíli trvat, než se dostanu zpátky mezi světovou špičku. Ale jsem připraven tvrdě pracovat,“ uvedl Thiem.

Na kurtech se po roční pauze představí Stan Wawrinka. Dalšími hráči, kteří jednoznačně stojí za zmínku, jsou Slovák Alex Molčan, Španěl Pablo Andujar nebo obrovský talent dánského tenisu Holger Rune.

„Bude to skvělý turnaj, věřím, že také úspěšný,“ přeje si Veselý, který se podniku v jižním Španělsku zúčastnil už před třemi lety a postoupil čtvrtfinále. Minulý ročník ovládl Gianluca Mager, ten se letos v Marbelle nepředstaví. 

 

MUŽI

Zadar – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Arnaldi (Itálie) 6:2, 6:2; Kolář (4) – Medjedovič (Srbsko) 2:6, 6:7. 2. kolo: Svrčina – Martin (3-Slovensko) 4:6, 6:2, 6:2. Čtvrtfinále: Svrčina – Michalskij (Polsko) 3:6, 1:6.