Úspěšný turnaj ATP v marockém Marrákeši absolvoval prostějovský tenista Vít Kopřiva. O účast v hlavní soutěži musel bojovat v úspěšné kvalifikaci a pak uspěl i v rámci 1. kola. Prohrál až zápas o postup do čtvrtfinále se šestým nasazeným Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem.

„Odehrál jsem čtyři zápasy, to je dobré. Byl to povedený turnaj,“ konstatoval Veselý, který zažil v Maroku jednu kuriózní situaci. Na španělského tenistu Bernabeho Zapatu Mirallese totiž narazil během turnaje hned dvakrát. Poprvé vyhrál ve finále kvalifikace a los mu stejného soupeře, který se do hlavní soutěže nakonec dostal jako „lucky loser“, vyřadil i v 1. kole. „Něco takového se nestává, na to dlouhou nezapomenu,“ pousmál s Kopřiva.

V prvním kole vypadl člen TK Agrofert Prostějov Jiří Lehečka po vyrovnaném souboji s turnajovou osmičkou Laslo Djerem ze Srbska. Jednička zdejšího oddílu Jiří Veselý pak ve třetí sadě předčasně ukončil utkání s domácím Malekem Džazirím. „Během zápasu hodně foukalo, odnesla to moje záda. Nemohl jsem ani pořádně podávat, nemělo smysl se trápit,“ řekl Veselý.

 

MUŽI

Marrákeš

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Zapata (Španělsko) 6:1, 6:4; Lehečka – Djere (8-Srbsko) 4:6, 4:6; Veselý – Džazírí (Tunisko) 7:6, 3:6, 0:2 skreč. 2. kolo: Kopřiva – Van de Zandschulp (6-Nizozemí) 2:6, 4:6.

Oeiras

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (2) – Wessels (Německo) 6:1, 6:4; Svrčina – Popko (6-Kazachstán) 4:6, 6:3, 4:6. 2. kolo: Kolář – Gutierrez (Brazílie) 6:4, 6:3. Čtvrtfinále: Kolář – Kuzmanov (Bulharsko) 6:1, 0:6, 7:6. Semifinále: Kolář – Elias (Portugalsko) 6:2, 2:6, 1:6.