V italské Barlettě marně bojoval o své první letošní finále prostějovský tenista Zdeněk Kolář. V semifinále skončil na raketě druhého nasazeného Portugalce Nuna Borgese, kterému podlehl ve dvou setech. „Rozhodl závěr první sady,“ konstatoval Kolář.

V prvním setu prohrával hráč TK Agrofert už 0:4, ale svou ztrátu dokázal smazat a v tiebreaku měl poté dokonce dva setboly, které však nezužitkoval. Druhou sadu sice Kolář zahájil brejkem, ale poté sám dvakrát po sobě o své podání přišel a ztrátu jednoho brejku už nedotáhl. „Měl jsem své šance. Ve vyrovnaných soubojích se musí využít. Tentokrát se to nepovedlo a soupeře to hodně povzbudilo. Výsledek zkrácené hry utkání hodně ovlivnil,“ vypíchl klíčovou pasáž střetnutí Kolář.

V Barlettě se představil také Dalibor Svrčina, svůj první zápas s Rusem Alexandrem Ševčenkem však nezvládl. První set sice získal, v tom následujícím ale neuhrál ani jednu hru a pak už se jeho soupeř zaskočit nenechal.

 

MUŽI

Monte Carlo – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Goffin (Belg.) 4:6, 3:6.

Barletta - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (3) – Forti (Itálie) 6:2, 6:0; Svrčina – Ševčenko (Rusko) 6:2, 0:6, 2:6. 2. kolo: Kolář – Pellegrino (Itálie) 6:3, 6:2. Čtvrtfinále: Kolář – Sels (Nizozemí) 5:7, 7:5, 6:1. Semifinále: Kolář – Borges (2-Portugalsko) 6:7, 3:6.