Patrně nejvíce navštívenou čarodějnickou show během uplynulého víkendu uspořádal v sobotu Spolek Plumlovských nadšenců v areálu kempu Žralok u plumlovské přehrady. Slet čarodějnic přilákal po dvouletém půstu zaviněném pandemií covid-19 na dva a půl tisíce lidí a skvěle se bavili jak dospělí, tak především děti. Malé čarodějnice v roztomilých převlecích a maskách uhranuly stovky diváků už při odpoledním programu, kdy soutěžily o titul Miss malá čarodějnice. Organizátorům akce se povedlo přitáhnout na letošní Slet čarodějnici i skvělé české kapely, připraven byl další bohatý doprovodný program a skvělé jídlo a pití.

Brány kempu Žralok se v sobotu otevřely už krátce po čtrnácté hodině, kdy na místo Sletu čarodějnic mířily už první davy lidí. O hodinu později se už desítky dětí zapojily do prvních soutěží, které pro ně Spolek Plumlovských nadšenců připravil. Za sladké odměny měly malé čarodějnice, ovšem rovněž čarodějové, za úkol třeba podlézt velmi nízko položenou laťku, což se povedlo všem bez zaváhání. „Já tyto akce zbožňuju, jsme tady letos s dcerami již popáté. Letos jsme přijeli obzvláště rádi, vždyť ty dva roky temna byly hodně dlouhé. S manželem tady chceme vydržet až do půlnoci, tak uvidíme, jestli to naše holky tady vydrží s námi,“ smála se Zdena Dvořáková, která s rodinou dorazila na Plumlov až z Litovle.

Zatímco stánky s občerstvením, svítícími balonky a dalším sortimentem byly doslova v obležení návštěvníků, mnohé děti vzaly útokem obří skluzavku, skákací hrad nebo se mohly svézt na koních. A těsně po šestnácté hodině vystoupila na pódium první kapela, která svými velice známými písničkami roztančila nejen nejmenší drobotinu, ale i mnohé dospělé návštěvníky. Maxim Turbulenc opravdu nadchl své publikum a byl předzvěstí dalšího programu, kdy deset vybraných malých čarodějnic zápolilo o Miss letošního ročníku Sletu čarodějnic. Děti se hned nato zúčastnily v hojném počtu i soutěžní stezky čarodějnice Zelíny.

Postupem času pak do kempu Žralok docházely další a další skupinky návštěvníků. „Celková návštěvnost mě velice mile překvapila. Přiznám se, že jsem měl původně obavy z toho, kolik lidí přijde. Přece jen se dva roky skoro nic nekonalo, a navíc lidé aktuálně prožívají velice těžkou dobu a začínají šetřit penízky. Jsem teď ale nadšený, zhruba dva a půl tisíce návštěvníků je rekordem v naší dvacetileté historii trvání Sletu čarodějnic,“ mnul si ruce před Večerníkem Marek Otruba, prezident Spolku Plumlovských nadšenců.

Už ve večerních hodinách vystoupila další známá kapela Wohnout, která se v nedávno obnovené anketě Český slavík umístila na 18. místě. Po jejím koncertě se chvíli čekalo na tmu, aby se v plné parádě mohlo představit boskovické uskupení Gonfanon, které zaplněný kemp Žralok uchvátilo svojí mistrnou ohňovou show. Vydařené odpoledne a večer v tu chvíli ovšem ještě ani zdaleka neskončily! Zatímco nad kempem přelétal dron, podle mnohých i s čarodějnicemi, organizátoři zahájili vrchol večera, kterým bylo zapálení dřevěné vatry s čarodějnicí. Jakmile lehla popelem, bylo tady podle odvěké tradice definitivně přivítáno jaro! Návštěvníci se pak přesunuli znovu ke koncertnímu pódiu, kde rockovou „palbu“ zahájila další pozvaná kapela. A nestárnoucí Harlej skutečně rozproudil krev v žilách diváků, v tu chvíli už zejména dospělých. Celý program plumlovského Sletu čarodějnic zakončila svým vystoupením lutínská kapela Old School. „S průběhem akce jsem maximálně spokojen. Prvním předpokladem úspěchu bylo počasí a to vyšlo zcela podle představ. Jsem rád, že se nám na letošní Slet čarodějnic podařilo přivábit známé kapely. Trošku nervózně jsem pozoroval velké fronty u stánků s občerstvením, ale snad nám to návštěvníci vyčítat nebudou. Dělali jsme všechno pro to, abychom tady měli co nejvíce prodejců jídla i pití. A onen dron nad hlavami návštěvníků? Ano, také on byl součástí naší akce, ale pomocí něj jsme letošní slet jen natáčeli z výšky,“ vysvětlil viditelně spokojený Marek Otruba, prezident Spolku plumlovských nadšenců.