Hanácká volejbalová liga smíšených družstev má po dvou letech znovu svého vítěze. Loni ji znemožnila oficiálně dokončit koronavirová omezení, letos už však covid jubilejní 30. ročník oblíbené soutěže nezastavil. A HVL 2021/2022 ovládl kolektiv s alkoholově malebným názvem Našrot, který tak obhájil titul.

Závěrečný turnaj se hrál v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov a také v prostějovské sokolovně na Skálově náměstí. Do finále se probojoval dlouhodobě špičkový Našrot, jemuž se postavil hráčsky posílený Glauber. A strhla se vysoce kvalitní i nesmírně dramatická bitva o zlato, kterou nakonec urval úřadující mistr těsným poměrem 25:19, 24:26 a 17:15.

V duelu o třetí místo se také po vypjatém průběhu plném zvratů radoval Sportovní klub K2, jenž trochu nečekaně přemohl vítěze základní části Sexmeraldu Prostějov 25:16, 23:25 a 15:12. „Největší radost máme všichni z toho, že se přes veškeré komplikace podařilo tuhle sezónu Hanácké volejbalové ligy dotáhnout až do úplného konce,“ oddechlo si pořadatelské duo „hávéelky“ Tereza Snášelová a Jana Dosedělová.

Za vyvrcholením letošní HVL se ohlédneme v některém z příštích čísel Večerníku.