Je toto vůbec možné? Ale ano, je! Osmnáctiletá dívka si teprve před pár měsíci udělala řidičák a předminulou neděli o něj hned přišla. Po šesti vypitých pivech se totiž rozhodla k riskantní noční jízdě autem, která skončila po třech haváriích v těsném časovém sledu za sebou. Mladá žena se teď bude zodpovídat před soudem z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a o řidičák, na kterém ještě usychalo razítko, už přišla.

„O sotva nabytý řidičský průkaz přišla v neděli 10. července ráno teprve osmnáctiletá řidička, která několikrát bourala při cestě z Určic. Přibližně ve dvě hodiny ráno sedla v uvedené obci pod vlivem alkoholu za volant vozidla Ford Mondeo a rozjela se. Její řidičské schopnosti byly ale velmi omezené a postupně narazila do tří vozidel značky Škoda Fabia, kdy jedno z nich poskočilo a narazilo do dalšího auta stejné značky. Dvě z těchto vozidel byly vraky sloužící na náhradní díly. Po střetu řidička narazila do sloupu veřejného osvětlení. To ji nezastavilo a dál si to šinula směrem na obec Seloutky, kterou projela a jela směrem na Prostějov. Netrvalo dlouho, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do stromu, od kterého se odrazila a zůstala s vozidlem stát uprostřed vozovky,“ popsala šílenou jízdu opilé slečny Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Policejní hlídka u mladinké řidičky provedla dechové zkoušky s hodnotami 2,44 a 2,18 promile alkoholu. „Mladá žena se k nehodám v Určicích přiznala a přiznala také požití asi šesti piv předtím, než sedla za volant a jela. Lékař přivolané záchranné služby neshledal, že by podezřelá byla zraněná. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 131 tisíc korun. Na místě přišla dívka o řidičský průkaz a je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.