Nedávno Večerník informoval o případu, kdy magistrát odmítl dědictví po občanu Prostějova, jemuž vystrojil sociální pohřeb. Kromě pozemků zatížených exekucemi tak radní „pohrdli“ také gumovkami a starým ošacením.

Nyní se situace opakuje. Radnice se vzdává dalšího dědictví po člověku bez jakýchkoliv příbuzných, který po své smrti zanechal majetek v podobě starého auta. Padesát let starý Moskvič je ale stejně k nenalezení...

V minulých týdnech došlo k úmrtí Prostějovana, který neměl žádné příbuzné. „Město na své náklady zajistilo jeho pohřeb a má tak ze zákona právo i na jeho majetek. Také v tomto případě jsme ovšem dědictví odmítli, i když část majetku tohoto pána mě osobně zajímala,“ řekl na úvod primátor Prostějova František Jura. „Jedná se totiž o dnes již veteránské osobní vozidlo značky Moskvič. Problém ovšem je, že nikdo v tuto chvíli neví, kde se automobil nachází, a v pozůstalosti po zemřelém jsme k vozidlu nenašli ani žádné doklady. Pokud bychom toto dědictví přijali, muselo by město zdlouhavě a složitě vše hledat a vyřizovat. A to nechceme,“ vysvětlil první muž Prostějova František Jura. „Přijmout majetek, který člověk fyzicky nemá, s tím jsou vždycky jen problémy,“ dodal ještě první náměstek primátora Jiří Pospíšil.