Prostějované mají teď asi největší starost o to, kam se skrýt před úmorným vedrem, ovšem konšelé už myslí na několik měsíců dopředu. Na tiskové konferenci rady města se ve středu Večerník dozvěděl, že radní už mají dohodnuto další fungování mobilního kluziště na náměstí T. G. Masaryka. Zbývá jen dotáhnout smluvní podmínky s pronajímatelem této tradiční zimní atrakce v centru Prostějova. 

Zimní čas je sice ještě dost daleko, nicméně příprava na zabezpečení aktivit v tomto období běží naplno. A opět se plánuje v centru města ledové kluziště. První pronájem se uskutečnil již v roce 2015, o pět let později led na náměstí chyběl kvůli protiepidemickým opatřením, takže v letošním roce se bude jednat o sedmý ročník.

„Ve všech předchozích letech městu mobilní kluziště pronajímala společnost Energo Choceň a jak ze strany nájemce, tak ze strany pronajímatele nebyly k provozu kluziště vážnější připomínky. A případné nedostatky byly řešeny bezodkladně. Stejně tomu tak bude i letos,“ věří Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

„Pronájem se většinou uzavíral na devětapadesát dnů, kdy provoz začínal první listopadový týden a končil první lednový týden následujícího roku. K dřívějšímu zahájení nepřistupujeme kvůli klimatickým podmínkám a s tím souvisejícími zvýšenými náklady za elektrickou energii. Kvůli nízkému zájmu návštěvníků po Novém roce neplánujeme ani pozdější ukončení pronájmu,“ uvedl k oblíbenému kluzišti Pospíšil.

Jak dále vyplynulo, radní už s pronajímatelem dotahují poslední záležitosti ve smlouvě. „Musíme v ní mimo jiné specifikovat i jasná pravidla v případě, že by do zimy opět výrazněji vzrostla cena elektrické energie a my tak byli nuceni platit vyšší poplatky,“ přidal primátor Prostějova František Jura (ANO 2011).