Brát pod svá křídla mladé hráče a postupně je vychovávat pro velký fotbal. I to je jedna z filozofií, kterou razí prostějovský fotbalový klub. A nutno dodat, že za poslední období se to opravdu vydařilo. Prostor v nejvyšší soutěži dostal například Filip Žák, Filip Mucha. Dva největší poklady bychom ale hledali jinde. Konkrétně se jedná o Davida Juráska a Vasila Kušeje, kteří se nastartovali právě v modro-bílém dresu.

Oba mají za sebou relativně podobný příběh. O Kušejovi se mluvilo už v útlém věku, ale trošku ho brzdila hlava, kterou si potřeboval srovnat. Příležitost dostal s příchodem kouče Jarošíka, jenž o něj hodně stál a přivedl si ho. Jeho výkony následně rostly za působení i dalších trenérů a bylo jen otázkou času, kdy si jej někdo z ligy vytáhne. A pokud se nestane nic neočekávaného, tak i Mladou Boleslav brzy přeroste.

Ohledně Davida Juráska pak už něco takového proběhlo. Jeho pohádkový příběh od nechtěného hráče ve Zbrojovce asi není třeba připomínat. Pod koučem Šustrem změnil pozici na krajního beka a najednou se rozlétl do neuvěřitelných výkonů. Brzy si toho všimla Mladá Boleslav a následně také Slavia. Ani ta pro něj ale nebyla dostatečně velká a nyní se může těšit na souboje v lize mistrů v dresu Benfica Lisabon. Zůstává pak otázkou, kdy se najde další takový hráč, kterému angažmá v Prostějově může pomoci k něčemu vysněnému.