Obsáhlým způsobem rozebereme historický postup nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov do extraligy družstev mužů ČR v některém z příštích vydání Večerníku. Teď se za tímto krásným úspěchem ohlížíme zatím alespoň krátce v dalších reminiscencích a obrazech z rozhodujícího duelu prvoligového finále v Holicích.

„Ještě jednou musím zopakovat, že to byl určitě náš nejtěžší zápas celé sezóny, naprosto vyrovnaný ve všech dílčích utkáních. Množství domácích fandů ocenilo během hry i po celé dramatické bitvě náš výkon, což bylo velmi sympatické. A rozhodčí pískali nejlépe, co jsem za posledních pět let na nohejbale viděl, z jejich strany to byla naprostá rovina,“ ocenil hlavní trenér Sokola I Richard Beneš.

„Klíčový pro vývoj celého zápasu byl za stavu 3:2 pro domácí náš zvrat nepříznivého vývoje ve druhých otočených trojkách. Tím jsme vyrovnali na 3:3, následně kluci vyhráli první otočenou dvojku a naše vítězství ve druhém finále i postup do extraligy potom korunovala výtečným výkonem dvojice Martin Müller, Jan Pavelka. Jednoznačně to byla nejlepší prvoligová dvojka, jež za celou sezónu nepoznala porážku,“ upozornil Beneš.

„Všichni naši borci zahráli skvěle a odvedli svá letošní maxima. Proto nechci, ale stejně musím vyzvednout skutečně extraligový výkon Martina Müllera, který táhl za postupem celý mančaft. To, co se nám podařilo, je pro mě osobně velké vítězství a odměna za celých padesát let, co se nohejbalu v Prostějově věnuji. Stejná odměna je to i pro náš oddíl TJ Sokol I,“ zdůraznil kouč dojatě.

41 nohec ohled2

„Prošli jsme od krajského přeboru přes druhou ligu a první ligu až mezi nohejbalovou smetánku České republiky, což nám už nikdo nevezme. V této souvislosti musím poděkovat všem partnerům a sponzorům, kteří nám na těžké cestě do extraligy během celého dlouhého období výrazně pomáhali. Bez jejich podpory by tenhle náročný cíl zůstal jen nesplnitelným snem,“ připojil Richard Beneš, jenž teď společně se svými svěřenci i fanoušky tuto naplněnou vizi naplno prožívá.

Jedny bouřlivé oslavy (ty bezprostřední) přitom Hanáci mají už za sebou, zatímco další s odstupem času se chystají do Restaurace U Chmelů. A Večerník bude u toho, aby vám mohl přinést exkluzivní reportáž!

 

nahled 40 nohec ohled3