Blázen, nebo skutečně nadaný mladík se sklonem k hudební genialitě? Těžko říct. Každopádně minulé úterý odpoledne měli strážníci městské policie práci s mladíkem, který vylezl na střechu prostějovské nemocnice a na dece si udělal malý piknik. Prý takto skládá písničky...

 

Podivné počínání neznámého mladíka však neuniklo pozornosti nemocničního personálu, který zavolal strážníky městské policie. „V úterý 24. října v odpoledních hodinách bylo přijato oznámení týkající se neoprávněného vstupu muže na střechu nemocnice, kde si roztáhl deku, udělal piknik a kochal se výhledem po okolí. Strážníci na místě událost potvrdili. V muži byl zjištěn dvacetiletý umělec. Mladík uvedl, že skládá písničky, a právě na takových místech mu to jde nejlépe,“ potvrdila nevšední zásah Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Strážníci mladému skladateli doporučili, aby pro svoji tvorbu volil bezpečnější místa a nikoliv střechy budov či jiných institucí. „Výzvu k opuštění nemocnice mladík uposlechl a z místa odešel. Na nemovitosti nebyla zjištěna žádná škoda, vše tak bylo řešeno pouhou domluvou,“ poskytla výsledek zásahu Tereza Greplová.