Až do velkého finále mezinárodní soutěže krásy se dokázala probojovat Tereza Žáková z Prostějova. Zhruba před rokem se jedenadvacetileté slečně podařilo v Turecku obstát v konkurenci dívek z celého světa, když pronikla až do nejlepší dvacítky. Letos se v rodném Prostějově představila ve svatebních šatech a jako historicky vůbec první Češka se příští rok zúčastní soutěže Miss Eco International v Egyptě. Na starý případ tak rovnou naváže nový příběh…

Tereza Žáková se od dětství toužila stát zubařkou. Zároveň se však také účastnila nejrůznějších soutěží krásy. Absolventka prostějovské „reálky“ se nakonec v roce 2021 probojovala do vysněného finále Miss ČR.

O rok později vyrazila do Turecka, kde reprezentovala naši vlast v soutěži krásy Miss Aura. V ní se mimo jiné představila v národním kostýmu, který symbolizoval úrodnou Hanou. Nyní se věnuje studiu na olomoucké Univerzitě Palackého, do toho však zvládá vést kurzy jógy v Mostkovicích. Přes prázdniny dokonce vedla cvičení i na paddleboardech pohupujících se na hladině plumlovské přehrady.

Nedávno se rovněž oblékla do svatebního. Stalo se tak během oblíbené Módní přehlídky konané pravidelně na náměstí T.G. Masaryka. Kromě toho se již pomalu chystá na další mezinárodní soutěž krásy. Tou bude v příštím roce Miss Eco International a každoročně se tohoto klání účastní více než 55 dívek ze všech koutů světa. „Je mi velkou ctí, že naši zemi budu v této soutěži reprezentovat jako historicky první Češka,“ netajila radost Tereza Žáková.