V neděli 11. února vstoupí házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK do odvetné části 2. ligy mužů JM 2023/24. Co je do té doby čeká z tréninkového hlediska? To jsme se dozvěděli od hlavního kouče Davida Ševčíka, s nímž Večerník mluvil ve čtvrtek 4. ledna dopoledne.

„Přípravu začínáme právě dnes odpoledne, a to čtyřdenním soustředěním v domácích podmínkách. Tady v Kostelci máme výborné zázemí i vše, co potřebujeme. Proto jsme se s hráči shodli, že bude lepší zůstat doma než vyjíždět někam pryč. I díky tomu kluci ohlásili na kemp mnohem vyšší účast v porovnání s předchozími lety,“ sdělil David Ševčík.

„Budeme kombinovat tréninky venku zaměřené na kondici s jednotkami v hale, kde si i zahrajeme. Uvidíme, v jakém stavu kluci po svátcích dorazí. Měli doporučeno během volna a nejen o Vánocích aspoň trochu dodržovat životosprávu, ale vážit je nebudu. Ono se stejně všechno ukáže během přípravy,“ pravil Ševčík se smíchem.

Pokud mělo uplynulé soustředění dobrý přínos, mohli by prý Hanáci přidat v brzké době ještě jedno víkendové. „Ale to se teprve uvidí, jak si domácí sraz vyhodnotíme. Jinak budeme trénovat klasicky třikrát týdně a v sobotu 3. února plánujeme účast na přípravném turnaji v Litovli,“ prozradil kormidelník, že borci hákáčka tentokrát berou chystání na jaro velmi zodpovědně.

„Mám radost, že hráči teď k házené přistupují takovým způsobem a sami mají zájem na sobě pracovat. Pokud jim tohle odhodlání vydrží a na trénincích se budeme scházet v hojném počtu, dá se na tom směrem ke druhé polovině sezóny dobře stavět,“ odtušil Ševčík mírně optimistickým tónem.