Všichni fanoušci, kteří v sobotu zavítali na zdejší stadion, měli po celých devadesát minut o zábavu postaráno. K vidění bylo hned osm branek, řada kontroverzních situací a celá škála emocí. Ty však po konečném hvizdu přerostly povolenou mez a divočina v závěru bude mít pravděpodobně i disciplinární dohru. Co se konkrétně v Kralicích dělo?

Už poslední minuty zápasu nabídly málo vídanou věc, když se domácím podařilo tři minuty před vypršením řádné hrací doby srovnat stav na 3:3. Jenže ze srovnání se místní neradovali dlouho a hosté si vzali hned po minutě vedení zpět. Ani to však neudrželi a na konečných 4:4 upravil kapitán Hlačík z penalty, která silně rozmíchala už tak velké emoce v obou táborech. Po konečném hvizdu to pak vše začalo u střídaček, kde jeden z hostujících fanoušků očividně neunesl poslední okamžiky a snažil se dostat směrem k hráčům a sudím. V tom mu bránila pořadatelská služba. Brzy se vytvořil velký hlouček z obou táborů, který se snažil situaci klidnit.

„Myslím si, že sudí to nemají jednoduché, je těžké to nějak hodnotit. Ze svého pohledu si myslím, že nějaké auty i fauly byly možná otočeny na jednu či druhou stranu, což se ale ve fotbale děje, chybujeme tam všichni. Penalty jsem měl obě asi na sedmdesát metrů a můžu tak jen těžko soudit. U penalty soupeře se naši hráči dušovali, že to bylo za vápnem, ale nevím. U naší v závěru jsem viděl, že tam šel do kličky mezi dva hráče a na dálku neumím posoudit, jestli to skutečně byla. Ty emoce k tomu na hřišti patří, ale pak už to bylo zbytečné,“ měl jasno kouč Petr Mrázek.

Do potyčky se následně dostali i hráči obou táborů, ale vše se naštěstí obešlo bez většího násilí, skončilo to jen postrkováním. Sudí však ještě stihl rozdat dvě karty a stopka čeká minimálně na vedoucího mužstva hostů. „Po utkání došlo při odchodu hráčů a rozhodčích k šarvátce mezi hostujícími fanoušky a domácím členem pořadatelské služby. Do šarvátky se následně zapojili další členové pořadatelské služby a snažili se situaci uklidnit. V nastalém shluku došlo i na potyčku D 18 a H 11, kdy D hráč hrudí strčil do H 11 po slovním konfliktu bez hanlivých slov. Za toto byla D 18 udělena ŽK (omylem ale ukázána červená karta, přehmátl jsem se v kapsičce). ŽK udělena dodatečně. Zároveň do této situace přiběhl H vedoucí Bojkovský Vladimír a prudce oběma rukama strčil do zad D 18, za což byla vedoucímu hostů udělena červená karta,“ stojí v zápise hlavního sudího Radka Motala.