Umí vůbec řídit těžká vozidla? Měl by, protože jedno takové se rozhodl ukrást. Jenže ze zloděje nakladače se nakonec vyklubal pořádný moula. Poté, co si ho u fotbalového hřiště v Čechách pod Kosířem „vypůjčil“, zahučel po pár desítkách metrů se strojem do potoka. Nakladač nakonec museli vytahovat hasiči a policisté po zloději pátrají. Z místa nehody totiž utekl.

V sobotu 17. dubna odpoledne se dosud nezjištěný pachatel neoprávněně zmocnil nakladače zaparkovaného u fotbalového hřiště v Čechách pod Kosířem. „S nastartovaným strojem vycouval ze zpevněné plochy a ve vzdálenosti asi šedesáti metrů z dosud přesně nezjištěných příčin sjel do potoka. Tam stroj opustil a z místa odešel. Nakladač bez jeho poškození a úniku provozních kapalin z potoka vyprostili přivolaní hasiči,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Dalším poškozením nakladače byla majiteli způsobena škoda v předběžně stanovené výši 1 200 korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ konstatoval Kořínek.