V pořadí už čtvrté „stoleté“ oslavy v krátkém časovém úseku zaznamenali v Centru sociálních služeb v Prostějově. Tentokrát tam kulaté narozeniny oslavila Františka Daňová, které poblahopřála nejen ředitelka tohoto největšího sociálního zařízení v Prostějově, s gratulacemi ke 100. narozeninám se přidal i primátor František Jura.

 

„Paní Daňová oslavila své narozeniny v kruhu nejbližší rodiny. Od ní dostala sladký dort z odpalovaných věnečků. Dále pak balíček sladkostí, balíček kosmetiky, sošku andílka a deku. Paní má ráda květiny, takže mezi dárky nechyběla ani kytice nádherných květin a krásně vzrostlá orchidea v květináči, ze které se může těšit po dlouhou dobu,“ prozradila Večerníku Helena Vránová, ředitelka Centra sociálních služeb v Prostějově. Jak vzápětí dodala, Františka Daňová přišla ve velmi raném věku o oba rodiče, od pěti let ji vychovával strýc s rodinou. „Vystudovala Baťovu školu práce ve Zlíně a celý život pracovala jako ekonomka. Měla celkem čtyři děti, dva syny a dvě dcery. Dvě z jejích dětí už dnes nežijí. Paní Daňová moc nevyhledává společnost, ale i přesto je celý život optimistkou. Dříve hodně četla a luštila křížovky. Nyní se ráda dívá na televizi, s oblibou sleduje sportovní přenosy a pořady se sportovní tematikou,“ poodhalila Helena Vránová.

S velkou kyticí a dárky přijel stoleté oslavenkyni poblahopřát také primátor statutárního města Prostějova František Jura. „Mám taková setkání rád, nabíjí mě energií. V poslední době v Prostějově přibývá stoletých občanů, a mám z toho upřímnou radost. Paní Daňové jsem přinesl i nějaké sladkosti, protože vím, že je má ráda,“ uvedl František Jura.

Jak ještě ředitelka Helena Vránová Večerníku sdělila, podobné oslavy 100. životního jubilea se v nejbližší době v Centru sociálních služeb Prostějov nechystají.