Pikantní případ vyřešila prostějovská policie předminulý týden. Pětatřicetiletý recidivista se vloupal do domu v blíže nejmenované obci u Prostějova a za krátkou chvíli měl připraven celkem zdařilý lup za 55 000 korun. Měl ale smůlu, majitelem nemovitosti byl totiž policista, který ho při krádeži přistihl. Nenapravitelného zloděje, navíc pod vlivem alkoholu a drog, nespasil ani útěk. Muž zákona byl rychlejší, dopadl ho a předal svým kolegům.

 

„V odpoledních hodinách rozbil pětatřicetiletý recidivista okno neobydleného domu v obci nedaleko Prostějova. Dírou se protáhl do vnitřních prostor a začal jednat. Nashromáždil si uvnitř nalezené elektronářadí a dámské jízdní kolo, vše v hodnotě pětapadesát tisíc korun. Svůj lup si chtěl odnést, měl však smůlu, protože ho vyrušil majitel a policista v jednom. Zloděj příchod někoho dalšího nečekal a po krátké potyčce se dal na úprk,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zlodějův útěk však trval jen několik vteřin, přestože se snažil být rychlý. „Nebylo mu to ale nic platné, protože byl po pár metrech dostižen a byl policistou, který měl ten den volno, zadržen. O pár minut později ho předal přivolaným kolegům, kteří si ho převezli na služebnu. Během šetření se ukázalo, že uvedený muž má zřejmě na svědomí i vloupání do chaty ve vedlejší obci, kde ukradl slivovici a elektronářadí v hodnotě přes šest tisíc korun. V době zadržení byl podezřelý pod vlivem alkoholu a orientační test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin,“ konstatovala mluvčí krajské policie.

Mladému muži, který byl v minulosti již opakovaně ve vězení, teď hrozí další pobyt za mřížemi. „Skončil v policejní cele a do 24 hodin mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. S ohledem na poněkud popsaný rejstřík trestů mu za uvedené jednání dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a nebyla by to jeho první zkušenost s tímto zařízením,“ potvrdila Zajícová.