Málokdy vás v této pravidelné rubrice lákáme na dvě různé akce současně z naprosto odlišných sportů. Tentokrát ale děláme výjimku, neboť Prostějov přivítá na konci aktuálního týdne dva nadmíru atraktivní podniky s potenciálem zaujmout široké spektrum fanoušků.

Jedním bude tradiční Grand Prix Prostějov – Memoriál Otmara Malečka v dráhové cyklistice. Už 22. ročník závodů, které jsou mezi místními příznivci kol hodně oblíbené, proběhne v pátek 27. i v sobotu 28. srpna od 12.00 do 21.00 hodin na velodromu za Kosteleckou ulicí. A to s mezinárodní účastí špičkových jezdců například z Nizozemska či Dánska, největšími medailovými adepty domácího TUFO PARDUS PV jsou mezi muži Daniel Babor s Wojciechem Pszczolarskim.

Zároveň se v Prostějově uskuteční 87. mistrovství republiky dospělých v terčové lukostřelbě, jež bude mimořádné svými dějišti. Kvalifikaci (pátek 27. srpna, 13.30 až 18.30 hodin) i vyřazovací eliminaci (sobota 28. srpna, 9.00 až 16.00 hodin) totiž hostí fotbalové hřiště v Olympijské ulici za halou Sportcentra DDM, a finálové boje (neděle 29. srpna, 9.00 až 16.30 hodin) uvidí široká veřejnost na Masarykově náměstí přímo před radnicí! K favoritům přitom patří zástupci pořádajícího oddílu Lukostřelba Prostějov Michal Hlahůlek, Josef Křesala, Eliška Koleňáková, Terezie Moudrá i další.

„Diváci, přijďte se pobavit a zafandit na kvalitní sport,“ zvou organizátoři obou akcí, na něž najdete podrobné pozvánky uvnitř Večerníku.

 

34 mcr lukostrelba35 malecek plakat