Jak Večerník informoval již v předminulém vydání, Prostějované si budou moci připomenout exprezidenta Václava Havla. Radní totiž souhlasí s pořízením žulové pamětní desky k připravované podzimní výsadbě stromu, který bude věnován připomínce výročí prezidentova úmrtí.

„V současnosti hledáme vhodné a důstojné místo pro výsadbu stromu s pamětní deskou. Deska bude v podobě žulové kostky, obdobně jako u „Stromu republiky 1918 – 2018“ ve Smetanových sadech (viz. ilustrační fotografie). Kostka bude v rozměru 50x50x50 centimetrů s váhou asi 80 kilo. Spodní část bude zapuštěna do země, aby ji nebylo možné odcizit nebo vyvrátit,“ popsal první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko)

K výročí připravuje město Prostějov další akce. „Chystáme na měsíc prosinec výstavu fotografií z návštěvy Václava Havla v Prostějově, které nafotil Bob Pacholík. Dále jednáme s Divadlem POINT o nastudování ukázek z díla Václava Havla,“ přidala Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov), náměstkyně prostějovského primátora.