Tohle se nevídá moc často. Strážníci městské policie řešili v pondělí 15. listopadu ve večerních hodinách konflikt mezi prodavačem a dvěma mladíky. Vše začalo běžnou návštěvou jednoho prostějovského supermarketu. Dlužno ale dodat, že dva nezletilci si nevybrali zrovna vhodnou zábavu...

„Dva nezletilí kluci si chtěli nakupování zpestřit a tak je v oddělení nápojů napadlo, že budou prstem propichovat ochranou folii na paletě s minerálkami. Jejich chování se však nesetkalo s pochopením devětadvacetiletého zaměstnance, který do obou mladíků strčil rukama. Ti následkem fyzického kontaktu ze strany muže upadli na zem. Jeden z mladíků si stěžoval na bolest levého kolene a při pádu si poškodil pouzdro na mobilním telefonu,“ popsal incident Petr Zapletal, zastupující tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Způsobená škoda byla vyčíslena majitelem na minimální hodnotu. „Lékařské ošetření na místě nebylo ze strany napadeného požadováno. Pracovník obchodu se za své chování omluvil a uznal, že jeho reakce vůči mladíkům byla neadekvátní dané situaci. Celý případ bude projednán u správního orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ dodal Zapletal.