Prostějovský magistrát vyhlásil tvrdý boj autovrakům, které majitelé ponechávají stát na parkovištích nebo na krajnicích silnic. Po opakovaných výzvách ale někteří z nich neuposlechli a svá auta s prošlou STK si sami neodstranili.

Minulé úterý tak město nechalo pět osobních vozidel odtáhnout. V krátké době je to už podruhé, co magistrát sáhl k takovému opatření. A jak se zdá, nikoliv naposledy!

V úterý 18. ledna pokračovaly v Prostějově odtahy vozidel s propadlou STK a více jak šest měsíců parkujících v rozporu se zákonem na pozemních komunikacích nebo ostatních plochách. Majitelé vozidel po marných výzvách a po uplynutí zákonných lhůt vozidla neodstranili nebo neuvedli do provozuschopného stavu. „Tato vozidla dlouhodobě a v rozporu se zákonem zabírají místo na veřejných komunikacích. S odtahy jsme započali v loňském roce a budeme v tom pokračovat. Pokud si majitelé vozidla po zaplacení nákladů za odtah a skladování do tří měsíců nevyzvednou, přistoupí město k jejich prodeji formou veřejné dražby,“ uvedl první náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko) s tím, že v Prostějově jsou ještě asi další tři desítky vozidel s propadlou STK, jejichž majitele magistrát brzy vyzve k jejich odstranění.