Je to jen pár let, co na Prostějovsko poprvé zavítal fast food řetězce KFC. Od té doby se průběžně spekulovalo o tom, že by v regionu měla vzniknout i pobočka dalšího velkého řetězce McDonald’s. Nyní se zdá, že je k tomuto počinu opravdu blízko. Obec Mořice bude v brzké době na zastupitelstvu rokovat o smlouvě právě s touto společností. Na jejím základě by měla u dálničního exitu Mořice vyrůst tolik oblíbená prodejna.

 

„Ano, byl vyhlášen záměr. Pro zastupitelstvo připravujeme smlouvu o smlouvě budoucí, protože část pozemků je obecní a část je soukromá, kterou už má McDonald’s zajištěnou. Bude také potřeba nějaká drobná korekce územního plánu. Pokud to dopadne a zastupitelstvo schválí řečenou smlouvu, tak by nemělo nic bránit tomu, aby zde McDonald’s stál,“ potvrdil žhavá jednání o možnosti zakoupit si na Prostějovsku legendárního hamburgera starosta Mořic Tomáš Pavelka.

„Ze strany firmy je zájem velký, ze strany obce taky a z mé určitě, přinese to pracovní místa a dobrou službu pro lidi ze širšího okolí. Mluvíme až o sto místech na vrcholu sezóny, což naší lokalitě určitě pomůže,“ zhodnotil pro Večerník aktuální situaci Pavelka.

Redakce oslovila i samotnou firmu, jejíž zástupci však do uzávěrky nereagovali na e-mailovou zprávu, ani telefonní kontakt. Přesto však Večerník získal odhad, kdy by zhruba k otevření nové pobočky řetězce rychlého občerstvení mohlo dojít. „Měla by to být druhá polovina roku 2023. To je realistický termín. Záleží i na tom, jak dlouho bude trvat žádost o stavební povolení a stavba, což se nedá nikdy příliš předpovídat,“ poznamenal Tomáš Pavelka k prodejně řetězce fast foodu, která by měla vzniknout jižně od obce směrem do Morkovic-Slížan.