Spousta muziky, her, drobných odměn a zábavy. Přesně takto vypadalo nedělní odpoledne 20. března v sokolovně v Otaslavicích. Tradiční dětské šibřinky, pořádané místním Sokolem ve spolupráci se sdružením rodičů Základní školy Josefa Františka, se po dvouleté pauze opět vrátily, a to ve velkém stylu. Zaplněný sál byl svědkem zábavy hned od odpoledního startu, jež pokračovala i v dalších hodinách. Nebavili se však jen ti nejmenší, spokojenost vládla i u rodičů. Podle atmosféry bylo jasně znát, že kulturní a společenský život se snad zase vrací do normálu.

 

Hned při vstupu do sálu čekala na všechny děti, které dorazily v nejrůznějších maskách, sladká odměna. A od půl třetí se sokolovna postupně plnila. Na známé písničky pak společně tancovaly děti i s rodiči a na parketu se jen těžko hledalo volné místo. Dorazila řada místních dětí, ale i z blízkého okolí, nálada byla skvělá. Vidět byly neutuchající úsměvy a dětská radost. „Po dvouleté odmlce ožila otaslavická sokolovna opět tradiční akcí a na tento maškarní bál dorazila více než stovka dětí, což je úžasné. Samozřejmě nechybělo ani taneční vystoupení, různé soutěže a hry. Skvělý výkon předvedla i moderátorka akce a obrovský dík patří všem, kteří se na akci podíleli. Největší patří zcela jednoznačně děvčatům z TJ Sokol Otaslavice a sdružení rodičů základní školy Josefa Františka za přípravu celé akce. Opět jsme tak byli svědky dětského smíchu, což je po dvou letech trápení to nejlepší, co jsme si mohli přát,“ pochvaloval si akci i jednatel místního Sokola a místostarosta obce Mojmír Sokol.

O zábavu pro děti se staral DJ a celou akci moderovala učitelka místní základní školy Jarmila Burešová, která si připravila nejrůznější hry, do kterých se nakonec zapojila i řada dospělých. Program pak také zpestřil taneční kroužek Šárky Miklíkové z Určic, kam pravidelně dojíždí právě i děti z Otaslavic. Před početným publikem předvedly své nacvičené taneční prvky. Kromě tance byla ale k vidění i řada skvělých kostýmů princezen, čarodějnic a nejrůznějších zvířátek. A na všechny pak dohlížel velký medvěd, který se probudil ze zimního spánku.