Samotné zahájení již dlouho avizované revitalizace vrahovického sídliště Svornosti provázejí samé problémy. Stavební práce v tomto zákoutí Vrahovic měly začít prvním dnem letních prázdnin, od té doby jsou však již podruhé odloženy! Proč, to Večerníku vysvětloval na tiskové konferenci po jednání rady města náměstek prostějovského primátora pro stavební investice.

Revitalizace sídliště měla být zahájena 1. července, ovšem žádné stroje se během prvního měsíce prázdnin v daném místě neobjevily. „Vyskytly se určité problémy ve výběrovém řízení, které vše zdržely. Se stavebními pracemi začneme v úvodu srpna,“ komentoval tehdy první odklad Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora zodpovědný za stavební investice v Prostějově.

Jenže ouha, ani v srpnu se na sídlišti Svornosti nekoplo do země! „Během uplynulého týdne jsme tento problém řešili. Nejprve došlo ke zpoždění výběrového řízení, ale teď už byly vybrány dva subjekty, které se budou na revitalizaci sídliště spolupodílet. V tuto chvíli jde ale o to, aby se obě firmy dohodly na přesném postupu prací. My chceme, aby proběhly kontinuálně a nebyly přerušované. Nechceme žádné prodlevy, aby nebyl narušen uživatelský komfort zde žijících obyvatel. Proto opět dochází k mírnému zpoždění a začátek revitalizace tak odkládáme o dalších pár týdnů,“ objasnil Rozehnal s tím, že snad na začátku září by se na sídlišti Svornosti měly objevit první stavební stroje.