Už je to definitivní. Jak jsme už v dnešním vydání Prostějovské Večerníku informovali, že kouč Pavel Šustr bude v pondělí odvolán, tak se také potvrdilo. Dohoda měla padnout už v pozdních večerních hodinách a tato zpráva po minulém týdnu, kdy kouč sám podal rezignaci příliš nepřekvapila. Za záchranou druholigové příslušnosti mužstvo nově povede jméno, které se už v Prostějově před nedávnem představilo.

„Tady nejde o hráče nebo o Šustra. Je potřeba nějaký impuls, aby mužstvo začalo šlapat, jak má. Klub je zdravý, chce mít nový stadion a budovat svou image, jen hráči si to teď asi úplně neuvědomují. Proto jsem nabídl panu předsedovi rezignaci,“ prozradil po výbuchu s Vlašimí teď už bývalí lodivod Pavel Šustr.

Předseda klubu František Jura rezignaci nepřijal a dohodli se s trenérem, že se bude situace řešit až po duelu s Táborskem. Ani v něm ale Prostějov neuspěl a v pondělí dopoledne se vedení s koučem dohodlo na ukončení spolupráce, což už v neděli potvrdil Šustr.

Prostějov čeká další důležitý souboj v boji o záchranu už ve středu a na seznámení s kádrem tak příliš času nový kouč mít nebude. Vedení celku tak sáhlo po jménu, který byl v realizačním týmu před druhým nástupem Šustra do funkce. S jasným cílem zachránit druhou ligu dorazí Michal Šmarda, jenž ještě před rokem v klubu dělal asistenta Danielu Šmejkalovi a následně vedl ve třetí lize Žižkov, kde skončil po podzimní části i přes velký náskok mužstva na čele třetí ligy. „Slibujeme si, že tato změna mužstvo nabudí a nespadneme. Dolů samozřejmě nechce jít nikdo a bude to náročné, ale nějaká změna přijít musela a věříme, že by nás mohla nakopnout,“ prozradil sportovní ředitel klubu Ladislav Dudík.